Oral Mikyobiyota Testi

Oral (Ağız) mikrobiyota testi, ağız, dişler, diş etleri, dil ve boğazı içeren ağız boşluğunda yaşayan çeşitli mikroorganizma topluluğunu değerlendirmeye olanak sunan bir analiz türüdür. Oral mikrobiyota testi, ağız sağlığının korunmasında, ağız ve diş sağlığı problemlerinin ( diş çürükleri, ağız kokusu, diş eti hastalıkları, ağız içi enfeksiyonlar) yatkınlığının belirlenip önlenmesinde çok önemli bir rol oynar. Oral mikrobiyomdaki değişiklikler, sadece ağız ve diş hastalıklarına değil aynı zamanda diyabet ve kalp damar hastalıkları gibi çeşitli sağlık sorunlarına da sebebiyet verebilir.

Kişisel mikrobiyomunuzu analiz etmek için kullanılan Oral Mikrobiyota Test Kiti, ağız sağlığınızı ve ağız sağlığı ile bağlantılı olabilecek çeşitli sağlık sorunlarına yatkınlığınızın olup olmadığını öğrenmenizi destekleyecek bilgiler sağlar.

Oral mikrobiyota testi, ağızda yaşayan mikroorganizmaların bileşimi ve sağlığı hakkında değerli bilgiler sağlar. Oral mikrobiyota testi ile öğrenilebilecek bazı bilgiler şu şekildedir:

 

Mikrobiyal Çeşitlilik: Test, ağız boşluğunda bulunan mikroorganizmaların çeşitliliğini ortaya çıkarır. Kişisel olarak sahip olduğunuz ya da sahip olmadığınız mikroorganizma çeşitliliğini öğrenebilir ve sağlığınız için olumlu yönde tavsiyeler alabilirsiniz.

 

Patojenik Bakteriler: Test, diş çürüğü, diş eti hastalığı (periodontitis) ve ağız kokusu gibi ağız hastalıklarıyla ilişkili patojenik bakterilerin varlığını belirleyerek ağız sağlığınız hakkında geniş bilgi verecektir.

 

Probiyotik Bakteriler: Test, dengeli mikrobiyal ortamı koruyup zararlı bakterilerin büyümesini engelleyerek ağız sağlığına katkıda bulunan faydalı veya probiyotik bakterileri tanımlar. Tanımlanan bu bakteriler ile ağız ve diş sağlığınız için nelere ihtiyacınız olduğu belirlenir.

 

Kişiselleştirilmiş Öneriler Sunar: Sağlık uzmanları, test sonuçlarına göre ağız sağlığını korumak veya iyileştirmek için kişiselleştirilmiş öneriler sunabilir. Bu öneriler, kişisel diyet programları, özel ağız hijyeni uygulamalarını ve hatta hedeflenen probiyotikleri içerebilir. Bu öneriler tamamen size özel olup ulaşacağınız sonuçlar da sizin için benzersiz olacaktır.

 

Sistemik Sağlık Bağlantılarını Ölçümleme: Araştırmalar, ağız sağlığı ile kardiyovasküler hastalıklar, diyabet ve solunum bozuklukları gibi sistemik sağlık durumları arasında bağlantılar olduğunu göstermiştir. Oral mikrobiyota testi, mikrobiyomun genel sağlık üzerindeki etkisini inceleyerek bu potansiyel bağlantılar hakkında fikir verebilmektedir. Edineceğiniz bu bilgiler potansiyel sağlık problemlerinin öngörülmesi için uzman sağlıkçılara fikir verebilir. Hastalık teşhislerinde zamanlama çok önemlidir!

  • Ek malzeme ve ek bir süreç olmadan evde hızlı ve kolay numune alma.
  • Sağlığınız ihmale gelmez ve ertelenemez! Sonuçlarınızı örnek numune alınmasından itibaren 3 hafta içinde kişisel e-postanızla alabilir ve inceleyebilirsiniz.
  • Sağlığınız kişiseldir. Bu yüzden sağlık analiziniz de kişisel ve sizin için benzersiz olmalıdır.
  • Raporumuz, kişisel mikrobiyomunuzun sonuçlarını ve sağlığınızı desteklemek için uygun önerileri içerir.
  • Herhangi bir sorunuz varsa uzmanlarımıza telefon veya e-posta yoluyla ulaşabilirsiniz.

Mikyobiyom örneğiniz kutu içerisindeki pipet/kaşık kullanılarak alınır ve numune kabına aktarılır. Numune kabı kargo ile laboratuvar merkezimize gönderilir. İncelenen örneğiniz sonuçlandırılır ve tarafınıza iletilir. Hepsi bu kadar! Mikrobiyota sonucunuz sağlığınız hakkında bilgi vermek için hazır.

199 TL / Kit
Satın Al