Evcil hayvanlar (Kedi ve Köpek) için Parazit Testi

Kediler ve köpekler için genellikle dışkı testi olarak adlandırılan bir parazit mikrobiyota testi, evcil hayvanların gastrointestinal sisteminde parazitlerin ve diğer mikroorganizmaların varlığını saptamak için gerçekleştirilen bir teşhis prosedürüdür. Bu test türü, kedi ve köpeklerde çeşitli gastrointestinal sorunları ve enfeksiyonları tanımlamaya ve teşhis etmeye yardımcı olur. Ayrıca bu parazitler kedi ve köpeklerde ortaya çıktığı gibi insanlara da bulaşma durumları söz konusudur. Bu parazitlerin insanlara bulaşması durumunda bağışıklık sistemini zorlayıcı ya da zayıflatıcı etkiler görülebilir.

Sağlık Durumu: Bazı parazitlerin varlığı, evcil hayvanın sağlık durumunu gösterebilmektedir. Evcil hayvanlarda bulunan parazitler, Paraziter enfeksiyonlar, ishal, kusma, kilo kaybı, uyuşukluk ve iştahsızlık gibi çeşitli semptomlara neden olabilir. Bu semptomlardan sorumlu parazitlerin belirlenmesi, doğru teşhis ve tedavi için esastır.

 

Tedavi Rehberi: Test sonuçları, veteriner hekimlere en uygun tedavi yöntemini seçmede yol gösterir. Farklı parazitler, etkili yok etme için özel ilaçlar veya müdahaleler gerektirir. Yapılacak test ile evcil hayvanınız için kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerini belirleyebilirsiniz.

 

Önleyici Tedbirler: Parazit testi, etkili parazit önleme stratejilerinin tasarlanmasında yardımcı olabilmektedir. Örneğin, düzenli parazit giderme protokolleri, tespit edilen parazit türlerine ve evcil hayvanın risk faktörlerine göre uyarlanabilir. Tedavi kısmında olduğu gibi önleyici tedbirler kısmında da kişiselleştirilmiş ölçüm ve önleme tedbirleri son derece önemlidir. Bazen, parazitlerin varlığı, evcil hayvanlarda altta yatan sağlık sorunlarının bir işareti olabilir. Test, veteriner hekimlerin evcil hayvan semptomlarının diğer olası nedenlerini ekarte etmesine yardımcı olmaktadır.

 

Çevre Yönetimi: Belirli parazitlerin tanımlanması, evcil hayvanın ortamı hakkında fikir verebilmektedir. Bir evcil hayvana tekrar tekrar parazit bulaşırsa, bu sağlıksız yaşam koşullarının veya kirli su kaynaklarına maruz kalmanın bir göstergesi olabilir.

Mikyobiyom örneğiniz kutu içerisindeki pipet/kaşık kullanılarak alınır ve numune kabına aktarılır. Numune kabı kargo ile laboratuvar merkezimize gönderilir. İncelenen örneğiniz sonuçlandırılır ve tarafınıza iletilir. Hepsi bu kadar! Mikrobiyota sonucunuz sağlığınız hakkında bilgi vermek için hazır.

199 TL / Kit
Satın Al