Bağırsak (Gut) Mikrobiyota Testi

Mikrobiyom, vücudumuzun çeşitli yerlerinde kolonileşen yaşam tarzı ve alışkanlıklarımızdan etkilenen bir bakteri topluluğudur. Bağırsak mikrobiyotası, sindirim sisteminde yaşayan bakteri, virüs, mantar ve diğer mikroorganizma topluluklarını ifade eder. Bu mikroorganizmalar, sindirim, metabolizma, bağışıklık sistemi gibi bağırsak sağlığınızı destekleyecek bilgiler sağlar. Vücudumuzda iyi bir bakteri dengesinin varlığı sağlıklı bir yaşam için önemliyken, bakteri topluluğundaki dengesizlik sadece bağırsakta değil diğer organlarda da sağlık sorunlarına yol açar. Bakteri topluluğundaki dengesizlikler kişiyi depresyon, kalp hastalığı, karaciğer yağlanması, cilt hastalıkları ve artrit gibi çeşitli hastalıklara dirençsiz veya açık hale getirebilir.

Bir bireyin bağırsak mikrobiyotasındaki belirli dengesizlikleri anlamak kişiselleştirilmiş öneriler ile eksik alanlara müdahaleleri kolaylaştırır. Bağırsak mikrobiyom testi ile kişiselleştirilmiş analiz sonuçları elde edebilir, vücudunuzun tam ihtiyacı olan besin, diyet önerilerini edinebilir , edindiğiniz bilgiler ile ihtiyacınız olan probiyotik ve prebiyotik alımını sağlayarak mikrobiyomunuzu yeniden dengeleyip sağlığınız için stratejiler geliştirebilirsiniz.

Bağırsak mikrobiyota testi, gastrointestinal sisteminizde bulunan mikroorganizmaların bileşimini ve çeşitliliğini analiz ederek vücudunuzun sağlığı ve işleyişinin çeşitli yönleri hakkında değerli bilgiler sağlayabilmektedir.

 

Mikrobiyal Çeşitlilik: Test, bağırsaklarınızda bulunan mikrobiyal türlerin çeşitliliğini ortaya çıkarmaktadır. Daha yüksek bir mikrop çeşitliliği genellikle daha iyi bağırsak sağlığı ile ilişkilidir.

 

Disbiyoz Bileşimlerin Belirlenmesi: Test, sindirim bozuklukları, metabolik durumlar ve bağışıklıkla ilgili hastalıklar gibi çeşitli sağlık durumlarıyla bağlantılı olan, disbiyoz olarak bilinen mikrobiyal bileşimdeki dengesizlikleri tanımlayabilmektedir.

 

Sindirim Sistemi Sağlığı: Bağırsak mikrobiyomu, sindirim ve besin emiliminde çok önemli bir rol oynar. Test sonuçlarıyla bağırsak mikrobiyotanızın çalışma sistemini ölçümleyerek sindirim sisteminiz için ihtiyacınız olan kişisel önerilere sahip olabilirsiniz.

 

Hastalık Riski: Bazı mikrobiyal modeller, obezite, diyabet ve belirli otoimmün durumlar gibi hastalıklar için artan risk faktörleriyle ilişkilendirilmiştir. Test sonuçları, bu koşullara karşı potansiyel duyarlılığınız ve sahip olduğunuz mikrobiyal çeşitlilik hakkında fikir verebilmektedir.

 

Kişiselleştirilmiş Öneriler: Bağırsak mikrobiyota testleri, mikrobiyal profilinize göre kişiselleştirilmiş diyet ve yaşam tarzı önerileri sunarak bağırsak sağlığınızı optimize edebilecek seçimler yapmanıza olanak sağlamaktadır. Kişiselleştirilmiş bir sonuca sahip olmanız kişisel hedeflerinize ulaşmada fark yaratmaktadır.

  • Ek malzeme ve ek bir süreç olmadan evde hızlı ve kolay numune alma.
  • Sağlığınız ihmale gelmez ve ertelenemez! Sonuçlarınızı örnek numune alınmasından itibaren 3 hafta içinde kişisel e-postanızla alabilir ve inceleyebilirsiniz.
  • Sağlığınız kişiseldir. Bu yüzden sağlık analiziniz de kişisel ve sizin için benzersiz olmalıdır.
  • Raporumuz, kişisel mikrobiyomunuzun sonuçlarını ve sağlığınızı desteklemek için uygun önerileri içerir.
  • Herhangi bir sorunuz varsa uzmanlarımıza telefon veya e-posta yoluyla ulaşabilirsiniz.

Mikyobiyom örneğiniz kutu içerisindeki pipet/kaşık kullanılarak alınır ve numune kabına aktarılır. Numune kabı kargo ile laboratuvar merkezimize gönderilir. İncelenen örneğiniz sonuçlandırılır ve tarafınıza iletilir. Hepsi bu kadar! Mikrobiyota sonucunuz sağlığınız hakkında bilgi vermek için hazır.

199 TL / Kit
Satın Al