Sporcular İçin Mikrobiyota Testi

 

Spor Performansınızı En Üst Düzeye Çıkarmak için VonderLife Sporcu Geni ile Tanışın

 

Her birey için dengeli ve çeşitli bir mikrobiyotaya sahip olmak hayat kalitesi ve sağlıklı bir yaşam için ne kadar önemliyse fiziki ve mental performansa dayalı olarak, maksimum sonucu elde etmek isteyen meslek grupları için de bir o kadar önemli ve vazgeçilmez bir durumdur. Dengeli ve çeşitli bir bağırsak mikrobiyotası, besinlerin daha iyi sindirilmesi ve emilmesiyle bağlantılıdır. Bu bağlamda beslenme tarzı ve vücudun ihtiyaç duyduğu besin çeşitliliği için kişiselleştirilmiş öneriler büyük bir önem arz etmektedir. Sporcular için, optimum enerji seviyeleri, kas iyileşmesi ve genel performans için verimli besin alımı çok önemlidir.

Mikrobiyota testi, bir sporcunun bağırsak mikrobiyotasının diyetleriyle nasıl etkileşime girdiğini ortaya çıkarmaktadır. Bu bilgi, besin emilimini, enerji üretimini ve genel performansı en üst düzeye çıkaran bir beslenme planının uyarlanmasına yardımcı olmaktadır. Bağırsak mikrobiyotası besinlerden enerji elde edilmesinde rol oynar. Sporcular, mikrobiyotalarının dayanıklılığı ve genel enerji seviyelerini etkileyebilecek enerji metabolizmasının nasıl işlediğini anlayarak performanslarını en üst seviyede iyileştirme imkanına sahip olmaktadır.

Bağırsak-Beyin Ekseni: Bağırsak-beyin bağlantısı, ruh halini, odaklanmayı ve bilişsel işlevi etkileyebileceğinden sporcular için önemlidir. Bağırsak mikrobiyotasını anlamak, yarışma öncesi gerginlikler ve antrenman sırasında zihinsel netlik gibi sorunların ele alınmasına yardımcı olabilir.

 

Bağışıklık Fonksiyonu: Yoğun antrenman bazen bağışıklık sistemini baskılayabilir. Mikrobiyota testi, bağışıklık kazanmanın veya güçlendirmenin süreçlerini tanımlamakta, sporcuların hastalıklardan kaçınmak ve antrenman tutarlılığını korumak için bağışıklık fonksiyonlarını optimize etmelerine yardımcı olmaktadır.

 

İyileşme ve Dinlenme: Mikrobiyota testi, bir sporcunun yorucu egzersizden sonra toparlanma becerisine ilişkin içgörüler sağlamaktadır. Bağırsak ortamını optimize etmek, verimli besin alımını ve kas onarımını desteklemektedir. Ayrıca dengesiz bir bağırsak mikrobiyotası, iyileşmeyi ve performansı engelleyebilecek kronik enflamasyona katkıda bulunabilir. Mikrobiyota testi, enflamasyonla ilişkili belirtileri tanımlayarak sporcuların bunu yönetmesine ve azaltmasına yardımcı olabilmektedir.

 

Kişiselleştirilmiş Takviye ve İstikrar: Mikrobiyota analizine dayalı olarak sporcular, bağırsak sağlığını ve performansını destekleyen probiyotikler, prebiyotikler ve diğer takviyeler için kişiselleştirilmiş öneriler alabilirler. Kişiselleştirilmiş bir plan her kişi için benzersiz öneri ve tutumları kapsayacağı için sporcu için maksimum performansı beraberinde getirmektedir. Ayrıca sporcuların kariyerleri sınırlı bir süreyi kapsar ve uzun vadeli sağlığa öncelik vermek çok önemlidir. Mikrobiyota testi, sporcuları yalnızca performansı artırmakla kalmaz. Aynı zamanda aktif yıllarının ötesinde genel sağlığı da destekleyen seçimlere yönlendirmektedir.
 

  • Ek malzeme ve ek bir süreç olmadan evde hızlı ve kolay numune alma.
  • Sağlığınız ihmale gelmez ve ertelenemez! Sonuçlarınızı örnek numune alınmasından itibaren 3 hafta içinde kişisel e-postanızla alabilir ve inceleyebilirsiniz.
  • Sağlığınız kişiseldir. Bu yüzden sağlık analiziniz de kişisel ve sizin için benzersiz olmalıdır.
  • Raporumuz, kişisel mikrobiyomunuzun sonuçlarını ve sağlığınızı desteklemek için uygun önerileri içerir.
  • Herhangi bir sorunuz varsa uzmanlarımıza telefon veya e-posta yoluyla ulaşabilirsiniz

Mikyobiyom örneğiniz kutu içerisindeki pipet/kaşık kullanılarak alınır ve numune kabına aktarılır. Numune kabı kargo ile laboratuvar merkezimize gönderilir. İncelenen örneğiniz sonuçlandırılır ve tarafınıza iletilir. Hepsi bu kadar! Mikrobiyota sonucunuz sağlığınız hakkında bilgi vermek için hazır.

199 TL / Kit
Satın Al